Prvić Šepurine u raljama krupnoga kapitala – Inicijativa protiv marine

Published on

Prvić ŠepurinePrije petnaestak ili više godina, tijekom ležerne šetnje mjestom Prvić Šepurine iznenadio me izvrsno očuvani i friško njegovani spomenik NOB-a. Vrlo zanimljivo, osobito kada znamo da je danas u Vodicama sasvim druga priča, tamo je postavljen spomenik žrtvama jugoslavenskog komunizma... Inače sam usamljeni pobornik ne uništavanja spomenika, ali baš svih, ja bi to sve ostavio; od druga Staljina do Benita, neka svi stoje dok ih kiša ne ispere iz povijesti ali ne i mi koji sada živimo. Nama svima živima baš svi ti spomenici danas trebaju....

Google gerila i Robin Hood

Published on

no-googleČini mi se kako sam negdje pročitao da google strogo kažnjava blogove, web stranice i sve ostalo što sadrži Google Ads-e, u koliko eksplicitno motivirate posjetioce vašeg cyber prostora da klikču po reklamama i na taj način vam stvore prihod.

Nastojati ću vas motivirati na upravo te radnje koje se googlu ne sviđaju. Dakle da kliknete reklame ne zato jer vas interesiraju, već zato jer imate agendu. Ovo su male upute o tome kako na internetu uzeti bogatima i dati siromašnima.

Globalno zatopljenje za fanatike i početnike

Published on

Da li je globalno zatopljenje znanstveno ili političko pitanje? Pitanje mnogima djeluje čudno, da ne napišem glupo i nepotrebno. Utječe li na globalnu temperaturu (i) čovjek ili (samo) neke druge prirodne sile? Odgovore na navedena pitanja nećete dobiti ako pročitate samo ovaj članak, ali ako pročitate friško prevedeni sa engleskog – Znanstveni vodič kroz skepticizam o globalnom zagrijavanju - stečete vrijednu polaznu točku za daljnja razmišljanja.

HRM na Visu

Published on

Hrm VukovarDanas oko 16 sati u višku luku uplovila su dva broda HRM-a. Višani su smjesta ponudili ne uvjetovanu predaju. Mornarica je prihvatila predaju bez borbe. Za uzvrat, poradi momentalne refleksne pokornosti domorodaca, mornarica je obećala napustiti pristanište te omogućiti pristanak trajektu Jadrolinije i nastavak uobičajene kolotečine otočnog života.

Neviđeni debakl Slobodne Dalmacije - Neznanje ili sotonizam?

Published on

Satan u Slobodnoj dalmacijiObjava na portalu Slobodne Dalmacije duboko me ganula. Kao i većina čitalaca, na prvi pogled pomislio sam da se radi o bezbrižnom (ne)znanju. Samo još jedan novinar koji zarađuje za koricu kruha obrađujući teme koje ga uopće ne zanimaju...Ali na fotografiji je SATAN! Možda nije slučajno? Radi li se ipak o samom djelu nečastivoga koji potajno ureduje u redakciji Slobodne?