Dobitnik Plave vrpce Đuro Gašparić u akciji!

Napisao/la Lari Lulić Published on .

 IMG 9109 g

Đuro Gašparić, zapovjednik broda Pojišan splitske Lučke kapetanije, dobio je ovogodišnju Plavu vrpcu Vjesnika jer je ovog proljeća brzom intervencijom spasio život mladoj češkoj nautičarki. Brod Pojišan često osigurava i prati regate u splitskom akvatoriju. Prije tri godine na Komiškoj imali smo priliku vidjeti Đuru Gašparića i posadu Pojišana u akciji, tijekom evakuacije posade s jedrilice Trinajstica.

IMG 9082

Evo što je o havariji Trinajstice i intervenciji Pojišana zapisao kroničar danas ugaslog magazina Nautica:

U drugoj je etapi, nekoliko milja nakon Barjaka, na otvorenom moru, na jedrilici Trinajstica puknulo kormilo, pa je brod na kojem su bili kormilar Marko Zule i još pet članova posade ostao bespomoćno plutati, što po jugu jačem od 20 čvorova i stanju mora četiri nije izgledalo nimalo bezazleno. Slovencima što jedre pod zastavom Labuda prvi je u pomoć priskočio Pavao Bonačić sa jedrilicom Papilon. On je nesebično odustao od regate, približio se Trinajstici na motor i uhvatio je u tegalj, od čega je međutim ubrzo morao odustati, jer je zbog prevelikih sila pukla cima. Do nesretne Trinajstice nakon toga se s Maslinice vratio i brod Lučke Kapetanije Pojišan, koji je osiguravao regatu, te također uhvatio jedrilicu u tegalj, ali bez kormila, jedrilica je nekontrolirano letjela s jedne na drugu stranu, pa se zbog opasnosti za posadu (i jedrilicu) odustalo od toga.

IMG 9038

Dvije članice posade prebačene su potom na Pojišan, dok je muški dio odlučio ostati na brodu, namjeravajući s improviziranim kormilom, sklopljenim od tanguna i pajola, dojedriti nekako do Maslinice. Tangun i pajol spojeni u improvizirano kormilo dobro su funkcionirali, kormilar Marko Zule je kao najkorpulentniji na brodu legao na provu i tako ga donekle izravnao, pa je Trinajstica još za dana stigla ne do Maslinice, nego do Splita i ta je priča sretno završila.

 

IMG 9103

Vrijedni novinar porazgovarao je tada i s Đurom Gaparićem, zapovjednikom Pojišana, koji je na Komiškoj regati morao intervenirati još dva puta:

- U petak navečer oko devet sati imali smo dojavu da deset milja južno od Biševa talijanski katamaran ima problema s jarbolom i pogonom, te da se njime ne može upravljati. Isplovili smo put njega i nakon sat vremena uhvatili u tegalj, a nakon tri sata brzinom od oko pet čvorova doteglili smo ga u Komižu. Bila je jaka tramuntana, razbijalo je u teglju i njih i nas, ali sve je dobro prošlo; peteročlana posada je neozlijeđena, a katamaran Penelope prošao je s manjim oštećenjima. U subotu oko 16 sati dobili smo pak dojavu da je austrijska jedrilica ostala bez pogona na oko tri milje sjeverno od Komiže. Radilo se o problemu s motorom, a kako posada nije znala jedriti, morali smo isploviti po njih. Doteglili smo ih u Komižu nakon sat vremena.

Đuro je, kao da sluti da će se u životu još naspašavati ljudi, pomalo rezignirano zaključio:

- Uvijek ista priča, nautičari idu nepripremljeni na more i riskiraju živote putnika i vlastite živote.