Gdje je nestalo (Morsko) Prase?

Published on

Morsko prase

Već dulje vremena mogli smo promatrati kako je od Morskog Prasca ostalo samo prase. Jedan od prvih web portala o moru i jedrenju malo pomalo donosio je sve više reportaža o Gastro Adventu i sličnim događanjima, a sve manje o jedrenju i moru. U posljednjih nekoliko tjedana web stranice Morskog Prasca nisu dostupne. Dali je ovo kraj?

Što se interneta tiče Morsko Prase je prije desetak i više godina bilo vodeće mjesto cyber okupljanja svih onih koji vole i žive more. Uz najpoznatijeg autora i glavnog urednika portala Damira Miloša, nekada smo mogli surfati na valovima entuzijazma mnogih koji su pisali, fotografirali, sanjali, jedrili, kuhali, istraživali....
Bilo je tu svega od soli do seksa. I baš nam je bilo dobro. Svatko je mogao naći svoj val i surfati po njemu iz udobnosti vlastitog doma ili broda.
Morsko Prase se pojavilo davno prije facebooka, instagrama, whatsup-a, skypa, vibera, iphona i još mnogo čega.

Neovisno o tome što je portal postao sve više gastronomski i sve manje morski, žalosno je da ga više nema. Nadamo se da Morsko Prase nije preminulo. Ili ako ipak je, da će ponovo uskrsnuti.
Malo je mjesta na internetu gdje možete čitati o jedrenju i moru na našem jeziku. Još je manje onih koji morske doživljaje neposredno prenose. Danas dobar dio sadržaja o moru je copy+paste ili je profesionalno stvoren u otuđenim novinarskim uredima po nalogu glavnih i izvršnih urednika, ne poradi entuzijazma i ljubavi, već zbog takozvane monetizacije.

 

Uistinu je velika šteta ako je Morsko Prase preminulo jer u cyber prostoru i starci mogu živjeti vječno. Potrebna su mala sredstva da bi ih se održavalo na životu.
A sadržaji ostaju, ako ništa drugo kao svjedok vremena generacijama koje dolaze.

 

U nadi da ovaj link neće počivati u miru:

www.morsko-prase.hr

Komentari   

 
0 # Gost 2016-06-06 10:23
Gdje je nestao Navigamus?
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat | Prijava administratoru
 
 
0 # noć 2017-01-19 16:31
Spava....
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat | Prijava administratoru