Neviđeni debakl Slobodne Dalmacije - Neznanje ili sotonizam?

Published on

Satan u Slobodnoj dalmaciji


Objava na portalu Slobodne Dalmacije duboko me ganula. Kao i većina čitalaca, na prvi pogled pomislio sam da se radi o bezbrižnom (ne)znanju. Samo još jedan novinar koji zarađuje za koricu kruha obrađujući teme koje ga uopće ne zanimaju...Ali na fotografiji je SATAN! Možda nije slučajno? Radi li se ipak o samom djelu nečastivoga koji potajno ureduje u redakciji Slobodne?

Nije moguće da u pomorskoj naciji poput Hrvatske, u Splitu - "cvitu mediteranskog i svjetskog jedrenja", na lokalnom portalu jedne Slobodne Dalmacije, koja je u vlasništvu najveće domaće medijske grupacije kao "sasvim slučajno" bude objavljena fotografija Satana.

Sve navedeno baca jasno svijetlo na činjenicu da je informacija koja je odaslana u "eter" morala proći kroz nekoliko društveni sita i rešeta. Pošto smo slučajnost, kojoj je nesretni uzrok moglo biti puko neznanje djelatnika odbacili, krenimo u analizu nemilih događaja koji bi se, što više vrijeme bude prolazilo, mogli pokazati kao odraz mračnih sila u nemilom lovu na nježne jedriličarske duše.

Pakleni plan je tekao prema sljedećoj kronologiji;

Na portalu Slobodne Dalmacije skupina djelatnika uočila je povećani internet promet na temu jedrenja. Kojim to oni alatima rade nije bitno. (Prate kratke hinine vijesti i "kopipejstaju")

Ono što je bitno je Marijan Hanžeković. On je gazda! Gazda mora biti zadovoljan. Slijedi, još uvijek legitimni, pokušaj bezbolnog uvlačenja u gazdinu unutrašnjost. E tu nastupa on, Sotona.

Ali ne zbog uvlačenja, dapače poslušnički mentalitet je vrlina, već zbog nemara. Skupina djelatnika iskreno želi ugoditi svome gazdi. Gazda je jedriličar, a oni o jedrenju znaju malo ili nimalo.

Umjesto da se malo potrude googlati tko je Armel Le Cleac'h, što je to Vendeglobe i napokon što je to IMOCA 60 ta nadobudna skupina djelatnika samo mehanički lijepi prvu lijepu sliku jedrilice na koju su naletjeli.
Lijenost je grijeh! Tu Sotona dobiva na snazi i vodi klikove naših web djelatnika. Mogli su se malo potruditi, a ne misliti o tome kako su ionako malo plaćeni....

Na slici koju objavljuju vidi se jedrilica koja nosi ime Satan II/4. Ovo II znači grčko "pi", vrijednost koja je jednaka broju 3,14159 265.... Uglavnom onom broju koji je u svijetu matematike odnosno geometrije poznat kao konstanta do koje se dolazi u odnosu opsega i promjera kruga.

Ovo su vijesti o regati oko svijeta. Razmislite malo, zbog takve regate bi nekada gorjeli na lomači. Nekada nije bilo dozvoljeno misliti o zemlji kao o nekakvoj kugli. O tim razmišljanjima se brinula crkva. A o čemu brine crkva doli o tome gdje je fronta sa nečastivim i kako ga poraziti.

"pi" vam je potreban da bi izračunali, recimo opseg Zemlje. I još mnogo sličnih stvari koje bi mogle upućivati na to da je zemlja okrugla.

Simbolika je više nego dovoljna. Što nečastivi želi poručiti preko portala Slobodne ne znamo. Ako netko znade molimo ga da to hitno objavi i da spasi mnoštvo jedriličarskih duša koje su ovako svirepo vrbovane.

Mnogi u svojim mladim jedriličarskim godinama romantično maštaju kako će jednoga dana oploviti svijet. Prilikom takvih nježnih emocija pogled na Satana bi potencijalno mogao biti fatalan.

 

Tko će ti ga znati, možda su to sve šifrirane poruke pozicija do kojih će budući jedriličari jedriti nošeni ovom subliminalnom porukom. A tamo će ih Đava, na vjeke vjekova, uzeti k sebi...

 

Web Slobodne:

http://www.slobodnadalmacija.hr/sport/vodeni-sportovi/clanak/id/464346/le-cleacs-pobjednik-vendee-globea-s-rekordom

 

banque populaire imoca

p.s. Da ne bude zabune. Slika Armelovog broda, isti Satan, ili skoro.