Google gerila i Robin Hood

Published on

 

no-google

Čini mi se kako sam negdje pročitao da google strogo kažnjava blogove, web stranice i sve ostalo što sadrži Google Ads-e, u koliko eksplicitno motivirate posjetioce vašeg cyber prostora da klikču po reklamama i na taj način vam stvore prihod.

Nastojati ću vas motivirati na upravo te radnje koje se googlu ne sviđaju. Dakle da kliknete reklame ne zato jer vas interesiraju, već zato jer imate agendu. Ovo su male upute o tome kako na internetu uzeti bogatima i dati siromašnima.

Ovdje na navigamusu google ads-ove nemamo pa ne možemo testirati ispravnost glasina. Ali ono što svakako možemo jest posvetiti pažnju ovome problemu. Odnosno upravo zato jer reklama nema o njima možemo otvoreno raspravljati i zaključiti ono što nam je i po logici a ne samo po volji.

Sajtovi koji su mi iznimno dragi od moje strane povremeno dobivaju mnogo klikova na omražene reklame. Pri tome bi naglasio da klikam samo reklame onih tvrtki koje smatram zločestima, ili mi samo estetski idu na živce.

One dobre ne kliknem, jer bi im uzeo ono malo para i dao ih Googlu! To je važno, ne zaboravite, ne kliknut dragu vam firmu kojoj želite dobro. Da, kliknuti na povećanje penisa iako vam je već ogroman ili na tajnu dijetu unatoč vašem manekenskom stasu. Nije teško nakon minut dvije, zatvoriti taj neželjeni tab ili prozor.

Cilj je, kao biti zainteresiran za one loše reklame, jer tada uzmeš malo para zločestoj firmi, i prebaciš ih u fond nekog simpatičnog sajta. Googlova provizija je u ovom slučaju sasvim opravdana. Dapače nekako se osjećam kao mikro Robin Hood. Pri tome se dobro pazim zasjede onih dvaju momaka koji su se još ne tako davno kurčili dok su brendirali svoju novu tvrtkicu sa idejom da neće biti zli. Danas iz njihove mega korporacije njihovi zli algoritmi vrebaju na armije kliktača i tko zna na što sve još ne.

IMG 9114

 Ali ja nisam armija, ja sam individualna gerila, mali kotačić. Kliknem svako toliko, ne stalno, i dobro pazim da sam slično orijentiran sa svojim klik preferencijama.

Mogu Larry Page i Sergey Brin biti i sto puta pametniji od mene. Ali njihove glupe algoritme na mikro gerila razini uvijek ću moć zajebat. Pri tome najmanje me zaboli koliko je to nebitno. Mene veseli. A koja lipa više veseli sajt kojeg posjećujem.


Armija sitnih budalašića poput mene zločestom googlu je nebitna, ali i neuhvatljiva, a kad se stvarno mnogo malih ruku slože...

Lajkanje statusa, lajkanje općenito, kao i fejsbuk općenito mijenja u omjeru snaga vrlo malo, doduše često djeluje blagotvorno autorovom egu.

Ali kliktanje reklama zločestih firmi na vama dragim portalima direktno mijenja platnu bilancu tog istog portala. Pa, malo po malo, to može konačno značiti i opstanak vama dragog izvora informacija.

Sad kad nam je sve jasno preostaje nam da se zajedno utopimo u beskrajnim prostranstvima mreže uzimajući bogatima pomoću bogatog Googla da bi dali brižnim portalčićima koji na periferiji profita i uma nerijetko bolje vide od moćnih i slavnih.

Budite i vi cyber Robin Hood!

 

 

Foto: Robert Matić