Kurs kako jugo nalaže

Napisao/la Krešimir Đakulović Published on .

pektorovic

Veliki motorni brodovi obično plove tamo gdje kapetan želi. Što je brod veći to bolje, manja je vjerojatnost da će neke banalnosti poput uobičajenih prirodnih pojava ometati željeni kurs. Baš zato iz jedriličarske perspektive većinom plovila upravljaju šoferi koji vrte volan gdje god hoće. To su čak slobodniji šoferi od onih cestovnih, tamo na kopnu barem je cesta ograničenje koje treba pomno pratit, na moru, osobito otvorenome, nema ograničenja. Kapetani velikih čeličnih lađa uglavnom veselo plove pravo tamo gdje žele, mareći jedino za spremnik goriva, i ponešto na ostale motorne kolege, jedrilice, sup-ove i kajake ne doživljavaju, baš kako priliči jakima i moćnima da ne mare za slabe i nemoćne.

Kada ljetne anticiklone otpušu jesenji baricentri niskoga tlaka na moru ostaju samo oni motorni kapetani koji su tu radi korice kruha a ne iz ljetne dokolice i potrebe za pokazivanje svoje jahte i svoga preplanuloga tijela.

Čak i oni najveći, poput trajekta, osobito onoga koji plovi prema udaljenijim otocima, kada priroda pokaže svoju moć olako mogu osjetiti vlastitu nemoć.

Screenshot 2018-10-29 at 10.09.27

Jučer i danas rano ujutro vapor je do viškog škoja dobrano bordižavao, nije mogao drito, kako to obično biva.

Screenshot 2018-10-29 at 10.11.24

A kakve sve virade i pojalabande mora raditi moćni Petar Hektorović pogledajte na fotkama sa marinetraffica. Treba li spomenuti da je plovidba uglavnom trajala gotovo pola sata više od predviđenoga.

Screenshot 2018-10-29 at 10.12.56

Promatrajući ovaj kurs bolji poznavaoci lokalnih prilika, u nedostatku informacija o vremenskim (ne)prilikama, mogli bi pomisliti da se Petar Hektorović zaljubio u našega markantnog lanternistu poznatoga po druženju sa poznatima.

Screenshot 2018-10-29 at 10.10.59

Petar Hektorović će ostati danas u portu. Ploviti se neće. Dakle ovo je idealna prilika za otočka plakanja i prigovaranja o odsječenosti.

Srećom prva pomoć ne stiže brodom već posredstvom stare ali pouzdane sovjetske tehnologije.
Mi-8 najpouzdaniji je helikopter na svijetu i može letjeti i kad brodovi nemogu ploviti. Samo što je opasno sletanje i poletanje zahvaljujući predanosti pilota sigurno ali i iznimno zahtjevno, kako bilo bolje ne trebalo.

helic

Nadajmo se da jugo donosi samo uobičajene zdravstvene probleme za koje nema pomoći, barem ne od strane klasične medicine, pa nikakva hitna neće još dugo biti potrebna.

Dakle okrenulo je na jugo, ne zaboravite popiti lijek. Nitko nije ništa kriv, sve je u vašoj glavi...

ico