Glasajte za Nevena

Napisao/la Krešimir Đakulović Published on .Malo je onih koje sebe smatraju jedriličarkom ili jedriličarem a da nisu barem jednom jedrili na JOD 35. Jeanneau One Desing je ta famozna kratica, a na floti od 12 jedrilica koja je bila u vlasništvu ACI-ja od sredine devedesetih jedrila je čitava domaća jedriličarska obitelj. Reprezentativci, olimpijci ali i rekreativci amateri, naprosto svi slojevi jedriličarskih znanja u društvu imali su priliku jedriti na jedrilicama u vlasništvu najpoznatije nutičke državne firme.

Bilo bi sasvim pošteno sjetiti se kako su ta jedrenja izgledala, pa dodatno prosvjetliti i prizvati iz sjećanja one trenutke kada vam je trebala neka pomoć u vezi JOD-a 35. Bila ona tijekom neke regate, ili na jednom od brojnih transfera diljem obale od jedne do druge regate.

Tu je uvijek bio Neven Žagar, čovjek koji je najbolje godine svoga radnoga vijeka na terenu proveo služeći jedriličare i njihove jedrilice. Od najbanalnijih pitanja do vrlo zahtjevnih intervencija, on je uvijek nesebično bio na raspolaganju svima koji su ga trebali.

Sada je došlo doba kada jedriličarska obitelj Nevenu može simbolički zahvaliti na dosadašnjem požrtvovnom radu.
Jedan od kandidata za nagradu „malog svijetionika za velike ljude" je upravo Neven Žagar.

Ne budite lijeni!

Ako već niste, kliknite ovdje i glasajte za našeg Nevena.

neven

http://www.malisvjetionik.hr/glasaj/