8. Jadranska regata: Bit će juga!

Napisao/la Lari Lulić Published on .

 

viss 007

Južina i kiša pratit će sudionike Jadranske regate na 225 nm dugoj ruti od Visa do Dubrovnika, pa preko Palagruže natrag do Visa. Za sat vremena iz viškog porta starta ukupno osam posada, jer nastup je u zadnji tren prijavila posada jedrilice Sabre (Marina sport 36). Prema zadnjoj prognozi kiše će bit manje od očekivanog, a Alen Kustić iz regatnog odbora kaže da će stalno biti juga i to od 6 do 15 čvorova.

viss 002

U srijedu je u Vili Kaliopa održan sastanak kormilara, na kojem su govorili sportski direktor Krešimir Đakulović i predsjednik regatnog odbora Alen Kustić.

Najviše pozornosti u Kaliope izazvao je Igor Pjacun, koji je zbog obilne kiše odustao od puta na koncerte u Crnoj Gori i prvim brodom došao na Vis.

viss 001

 - Ovo će nam bit prva mokra Jadranska regata, u osam godina održavanja ovo je prvi put da će tijekom regate padati kiša. Ali vjetra bi trebalo biti i vjerujem da bi svi brodovi mogli završiti regatu – kazao je Alen Kustić.

viss 005

Hektorović je otišao, a za 60 minuta Vis će napustiti i osam sudionika Jadranske regate. Robert Matić dežura s Canonom, pa uskoro donosimo slike sa starta!