Mala noćna regata – Bit će Gažula!

Published on

 IMG 2649

Ove subote točno u 22 sata taktovi Mozartove Male noćne muzike ispunit će postirski porat i označit start 8. Male noćne regate, jedinstvenog jedriličarskog natjecanja kojeg već tradicionalno organiziraju Igor Pjacun i Max Juričić, ufajući se u Gažul, termalni vjetar koji se za ljetnih noći s Vidove gore spušta u postirsku luku. Očekuje se dolazak petnaestak biranih posada, a ove godine nakon finala bit će priređen i Match Race na dvije jedrilice Class 40 (Ola i Waypoint). Za glazbenu kulisu, nakon obavezne Male noćne muzike, zaduženi su Stanko na električnom čelu i Kuzma – saksofonist koji će ovog puta baratat harmonikom – dugmetarom.

IMG 2584

- Dolazi bivši pobjednik Marko Matić na Mozgu, Vepar će jedriti na jedrilici UFO, Miljenko Nikolić i Damir Čargo bit će na Waypointu, a stižu i Mate Arapov, Krešo Đakulović, Provenko Bušelić, Republika Broč… Plan je napravit regatu za sve brodove, a nakon finala će se obračunat dva monstruma – Ola i Waypoint. Okrenut ćemo reflektore van luke i premjestit bove da imaju dosta mjesta. Prema zadnjoj prognozi, bit će Gažula – brzoglasno je raportirao Igor Pjacun.

IMG 2516

Koncerti u postirskom portu nakon Male noćne regate već su stekli kultni status, jer tu su znali zajedno svirat Rambo Amadeus, Darko Rundek, Boris Leiner, Marijan Ban i mnogi drugi. Budući da je za koncertni dio zadužen Max Juričić, za očekivati je dobru zabavu i ove godine.


http://www.malanocnaregata.com