Preko Atlantika u dva tjedna

Published on

Damir Davide BradeDamir je sa svojim novim co-skipperom Davide Consorte,u sklopu priprema za Jadransku regatu stigao do otoka Martinique.
Momc
i su trening shvatili ozbiljno, ruta jadranske regate dugačka je 225 nautičkih milja. Isplovili su na ocean sa Fuertaventure, jednog od Kanarskih otoka. I za 15 dana jedrenja stigli do Martinique. Jedrilica kojom su preplovili Atlantik je Sun Odyssey 49.

Ola sailing team – Snimka Veprove pojalabande

Published on

Veprova Krma - Ola sailingGledati Vepru u krmu postala je uobičajena "aktivnost" svih učesnika lokalnih regata na širem splitskom području. Jedrilica Ola – moćni class 40 iz pera Marca Lombarda nerijetko je neuhvatljiva konkurenciji tako da je i sama krma, ma koliko široka bila, slabo vidljiva... Maeštral srednje snage bio je dovoljan da Ola počne glisirati. Kako izgleda pojalabanda na glisirajućem class 40iju pogledajte kroz top Roberta Matića...

Damir Čargo i Miljenko Nikolić – La cinquecento 2014.

Published on

fogar alla 500Prva off-shore regata na Jadranu, ali i u Italiji, za krstaše na kojima jedre samo dva jedriličara započela je davne 1967. godine. Upravo sad (01.06.2014 u 14h.) u drugom mileniju startaju neki novi klinci sa nekim novim jedrilicama. Među njima su Damir i Miljenko, već dobro uhodani par za regate od više stotina milja...

Olujno jugo - Idealni uvjeti za trening

Published on

Class 40 su jedrilice dizajnirane za oceanske odobalne regate. Jezerski uvjeti Kaštelanskog zaljeva našem Vepru i družini bili su idealan poligon za glisiranje i trening po uvjetima po kojima trajekt sa Visa nije vozio pa je autor ovih redaka propustio priliku da ga ovjekovječi kamera Đenka Ivaniševića.

Oceansko igralište za pijetlove

Published on

66782 641245549231611 1634288897 nKad ograničite samo dimenzije i materijale, a ostalo prepustite konstruktorima i njihovoj mašti dobijete Kutijasto pravilo ili engleski Box Rule. Pogledajte slike svih cockpita jedrilica class40 neposredno prije starta prekooceanske regate Transat Jacques Vabre...

Još jedan Class 40 na Jadranu

Published on

2993U Splitu, odnosno u lučici j.k. Mornara, pojavio se class 40. Damir Čargo je novi vlasnik Poga 40S, nekadašnjeg Courrier de L'Odet sa kojim je francuski jedriličar Halvard Mabire pobjedio transatlansku regatu La Transat Québec-Saint-Malo.

Sušac za posade 2013. - Video (Vepar u tubi)

Published on

IMG 4200Bliži se Sušac za dvoje. Ako imate dvojbe, ići ili ne otići, pogledajte kako je to izgledalo sa posadama. Kad ugledate Vepra vjerujemo da će to biti kap koja će preliti odluku, pa ćete nastupiti i na ovom sušcu u sretnoj nam 2013. godini.

Vepar pobijedio Uskršnju regatu 2013.

Published on

IMG 5893

Toni Vepar Bulaja za kormilom Class 40 ( Akilaria RC2) je pobjednik uskršnje regate 2013 u skupini Open. Drugo mjesto pripalo je Karlu Kuretu za kormilom Salone 44, te treće Nikoli Deškoviću koji je kormilario i najvećom jedrilicom na regati – Firstom 50.

YouTube - Vepar na Božićnoj regati

Published on

kresovepparKratka video snimka treninga i Božićne regate (prvi dan) iz kokpita Veprove Akilarije. Maksimalna brzina na treningu iznosila je 23 čvora, a na regati 14 čvorova, pritom mislimo na brzinu broda naravno. Kratki kurs Božićne regate bio je dovoljan da Toni i drugovi stignu u cilj gotovo pola sata ispred drugoplasirane jedrilice...

Dolazi Class40 - Vepar je prvi hrvatski vlakovođa?

Published on

VeparNinaAko ste pokušali doznati što je to Class40 pomoću googla do nedavno ste mogli pomislili da se radi o lokomotivi. Ali ne, to nije britanska dizel lokomotiva. Radi se o "prijevoznom" sredstvu koje ne zagađuje atmosferu, dapače koristi samo posrednu sunčevu energiju (vjetar) za svoje kretanje.
Što je class40? I prije svega što naš jedriličarski as, ovjekovječen u trenucima odmora na ovom čudnom plovilu na slici ima sa tim?