Sofija je kraljica PMS-a

Napisao/la Krešimir Đakulović on Published on .

 

"Nikad nisam bolje podnijela PMS, i da, sve smo dobile PMS" izjavila je Sofe (Tihana Tadinac) u pobjedničkom zanosu neposredno nakon povratka sa regatnog polja. Komentirala je još mnogo toga pa pogledajte video.... Dok je prva marčana bura čupala fasade i brodove sa vezova, dame su redefinirale pojam "muškog" jedrenja i to prigodno za 8. Mart.

Olujna bura nije bila prepreka održavanju regate, ali Jadrolinija i njen za Vis pomalo slabašni trajekt Bartol Kašić jesu. Prvi dan regate propao je jer trajekt za Vis nije isplovio.

 MG 2810 copy

Drugoga dana dame su odjedrile sve predviđene plovove po hladnoj i snažnoj buri.

PMS Žena je nova regata, kako naslov sugerira samo za žene, u organizaciji Y.C. Host iz Visa. Od kad je postao predsjednik kluba Goran Pečarević – Peco dobro se potrudio da promjene u vodstvu ne budu samo kozmetičke. Odmah se uhvatio posla, organizirao regatu za osmi mart, a jedriličarke su dohrlile u njegov zagrljaj na neviđeno, i nisu zažalile.

 Organizator je na sebe preuzeo sve troškove. Dame su jedino trebale doputovati na Vis. Od kad su se iskrcale sa trajekta na njima je bilo samo da se pripreme psihički i fizički za jedriličarska nadmetanja. Hrana, smještaj, kao i ono najvažnije – jedrilice, financirao je Y.C. Host uz pomoć sponzora i donatora.

Nastupile su tri posade. Za kormilom su se našle Martina Vrkić, Zrinka Hrvoj i Tihana Tadinac.

 MG 2865 copy

Format regate je bio neformalni mach race, organizator je pripremio dvije istovjetne jedrilice. Martina, Zrinka i Tihana te njihove posade jedrile su jedna protiv druge, svaka sa svakom, dva puta. Rezultat, za razliku od mach raca, računao se prema bodovima, kao u klasičnim flotnim regatama.

 U prva dva plova natjecale su se Martina i Zrinka. Da stvar nije bila samo revijalnog karaktera vidjelo se na samom startu. U bespoštednoj borbi za bolju poziciju dolazi do sudara i manje štete na jedrilicama. Na kraju rezultat je izjednačen, svakoj po jedna pobjeda.

Sofija je promatrala kako suparnice jedre i dobro prilagodila vlastitu taktiku.

Protiv Sofije i njene izvanredne posade ni Zrinka ni Martina nisu imale pravog odgovora. Sofijine cure dobile su skoro svaki start te obilazile sve plutače na vodećoj poziciji. Pobijedile su sve plovove...

  MG 3355 copy

Restoran Vila Kaliopa bila je baza svih događanja. Peco je pozvao kolege Senka Karuzu i Olivera Rokija Fireta, udruženim snagama trudili su se damama omogućiti nezaboravan vikend na Visu. Gurmanskih specijaliteta nije nedostajalo, kao ni zabave.

 MG 0555 copy 

Goran Pečarević Peco je najavio PMS – Žena kao projekt koji neće biti kratkoga daha i samo jedna epizoda u kalendaru HJS. Potaknut prvobitnim uspjehom najavljuje ovu žensku regatu kao događaj koji će uskoro postati ne samo tradicionalnog već i međunarodnog karaktera...

Foto by Joe Young

 

 

Posljednja večera by Vjeko Tomić & Mate Acalinović

 

Komentari   

 
0 # Željna Labinjan 2015-11-04 11:38
Podržavamo inicijativu, žena je u ovom "muškom" sportu malo.
Slijedeće godine računajte s još jednom ženskom posadom iz Zagreba.
LP
Željna
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat | Prijava administratoru
 
 
0 # Gost 2015-03-16 09:07
Steta sto niste u mogucnosti napisati imena clanova posade, bilo bi lijepo znati dame domaceg jedrenja.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat | Prijava administratoru
 
 
0 # Željna Labinjan 2016-02-29 11:50
Članice posade: The Sponzoruše :lol:
Tanja Dinter Vidaković
Snježana Puškarić
Tamara Radić
Branka Borovina Bjelan
Sarita Bukovčan
Željna Labinjan
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat | Prijava administratoru