Code 7 na 44. Barcolani

Published on

startbarcolana12

Vjetra je najviše bilo na startu. A ni tada nije prelazio brzinu od 2-3 čvora prilikom najjačih udara.

Bolji poznavatelji open jedriličarske scene u Hrvata znaju da Sandijev rezultat nije slučajan. Njegova jedrilica je  iznimno brza upravo onda kada vjetra gotovo i nema. Dodajmo k tome da su njegovi prijatelji vrsni poznavaoci jedrenja po uvjetima po kojima se inače plovi pomoću motora.

barcolana2 

Dado (Slobodan Velikić) je marljivo rolao na provi. Naime svaka virada sa drifterom iziskuje rolanje istog na jednim uzdama te nakon prelaska pramca u vjetar te dolaska na nove uzde, ponovno rolanje.

 {youtube}

Trenuci neposredno nakon starta

Ivana je bila odmah do Dade. Sandi, kao što priliči svakom pravom armatoreu brinuo se o gindacima i općem duhovnom stanju posade. Svjestan svoje težine marljivo je visio na sartijama tijekom svake virade i pojalabande, nakon čega bi dugo mirovao šotovento zadovoljno promatrajući ostale jedrilice u daljini. Luka Dogan ponovo je potvrdio svoju reputaciju jednog od najboljih trimera po uvjetima gdje je potrebno puno osjećaja. Strpljivo je trimao drifter te davao upute kormilaru pomoću kojih se ono malo vjetra pretvaralo u nešto više. Šime Stipaničev je već odavno udomaćen sa trimanjem glavnog jedra, osobito ovih modernih takozvanih -kockastih vrhova. Tijekom prvog djela rute dok se jedrilo u vjetar Šime je trimao glavno jedro i sve je izgledalo da će to biti jedan uobičajeni dan u uredu. Ali avaj! Nakon jedrenja prema Sloveniji i prolaska prve oznake vjetar potpuno nestaje te je prebacivanje letvi sa jedne na drugu stranu postalo prava muka. Krešimir Đakulović je držao timun, a sad piše ove redove.  

 {youtube}{/youtube}

Koncentracija doseže vrhunac krajem regate. Posada daje maksimum.

sandokan09

 Sandokan u najboljim godinama