1000 nautičkih milja sam u 6.5 metara

Published on

Vedran Kabalin solo qualification

Vedran Kabalin sprema se za jednu od najzahtjevnijih regata uopće – Mini Transat. Zbog male jedrilice (6.5m), potpune izoliranosti (tijekom regate zabranjena je komunikacija sa kopnom), te rute koja vodi od sjevera Francuske preko Atlantika sve do Kariba ne može svatko nastupati na ovoj regati...

Potrebne su pripreme koje traju nekoliko godina. Osim pripreme budžeta i jedriličarsko-pomoračkih znanja koje je potrebno usvojiti klasa MiniTransat ima prilično zahtjevne uvijete za kvalifikaciju. Između ostalog potrebno je odjedriti 1000 nautičkih milja sasvim sam, bez zaustavljanja i bez ikakve pomoći.

Video:

https://youtu.be/_enyMjQ_8HM

Vedran je prvi korak ispunio. Startao je iz Genove i zaputio se u svoj grad Mali Lošinj. Još jedan od mnogih koraka ka regatavanju preko Atlantika je ispunjen. Kako se Vedran Kabalin proveo tijekom 1000 Nm samačkog jedrenja pogledajte u njegovom video uratku.

Mini 704 Losinj

Mini Transat na kojeg se sprema Vedran nije ovogodišnji, već onaj koji kreće 2017. Kako smo već napisali za ovakvu regatu potrebno je nekoliko godina priprema. Psihičkih, fizičkih, ali i ekonomskih jer je cijela avantura poprično skupa.

Pratit ćemo kako napreduju pripreme jer nas baš interesira malo pojasniti što to motivira čovjeka da se uputi na ovakvu avanturu. Na kraju svega vjerujemo da će zaključak biti da se ne radi o nikakvoj avanturi, već "samo" o još jednoj, iznimno zahtjevnoj, ali ipak regati, a ne ludosti.

Više možete pročitati na Vedranovom blogu (ako znate engleski).