Prvih 24 sata je najteže? - Startao mini transat 2017.

Published on

Dado i Vedran

Vremenski uvjeti u biskajskom zaljevu su dobri, flota sigurno napreduje prema jugu, ali sigurnost sama po sebi ne garantira i ugodu po jedriličare. Lagani vjetrići sa velikim oceanskim valovima, sve skupa "zasoljeno" sa nešto kišice...Neka veća i opasnija fronta koja bi ugrozila sigurnost jedriličara i zabrinula sve one koji prate regatu nije na vidiku.

vedran.dado

Slobodan Dado Velikić se, nakon nešto više od 24 sata jedrenja, nalazi na 19. mjestu od ukupno 56 minija koji se natječu u kategoriji serijskih jedrilica.
Plasman u prvoj polovici flote može se smatrati uspjehom, a plasman u prvoj trećini flote svakako spada u iznenađujući uspjeh. Ali regata je tek počela....
Sada je bitno držati priključak sa vodećima, a to ponekad i nije lako po bonaci. Slobodan se trenutno nalazi 13 nautičkih milja od vodećeg minija.
Na 27. mjestu nalazi se Vedran Kabalin, prevedeno na udaljenost od vodećeg to iznosi 17.1 milju.
Dakle Dado i Vedran se nalaze na četiri milje jedan od drugoga. Možemo samo nagađati dali međusobno komuniciraju VHF-om. Jer bilo kakva komunikacija, osim sa učesnicima koji vas okružuju (odnosno hvataju VHF signal), na ovoj regati je zabranjena.

kabalin i velikić

Tijekom narednih 24 sata možemo očekivati "rastezanje" flote. Očekuju se puno atraktivniji uvjeti – sjeverni vjetrovi jačine i preko 30 čvorova.
Tada će doći do izražaja ne samo jedrenje, već i sposobnost prilagodbe na drugačiju svakodnevnicu od one kopnene – spavanje od samo nekoliko minuta, blagovanje u ograničenoj brodskoj kuhinji i "kakanje" u bujol...da spomnemo samo one presudne razlike za fiziologiju iz koje nužno proizlazi i psihološko stanje...

Live tracker

duhoviti dado

kabalin jugo