Quo vadis Slobodane Velikiću?

Napisao/la Krešimir Đakulović Published on .

slobodan velikic mini transat 2017

Quo vadis Slobodane Velikiću? Di će Dado? Pitala se mnogobrojna publika minitransata u rano jutarnjim satima ispijajući kave u svojim uredima. Što se dogodilo Dadotu i zašto je njegov kurs oko Cabo Verdskog otoka Santo Antao vrlo rastrošan u omjeru prevaljenih milja i prijeđenoga korisnoga puta. Radna hipoteza je jednostavna – Dado je zaspao. Da bi saznali pravu istinu moramo, kao i do sada, pričekati Sisin dolazak u cilj...

slobo spava 

Slobodan kao da je evocirao ovakvu situaciju u svome obraćanju javnosti putem svoga bloga. Ako kojim slučajem niste do sada pročitali kako je protekla regata neposredno iz tipkovnice našega Dadota to možete učiniti sada - http://www.risailingteam.com/2017/10/18/quo-vadis-slobodane/

Slobodan velikic i sisa

Quo vadis Slobodane? Slobodan je vjerojatno zaspao. Kako ono već napisasmo sve se to događalo rano ujutro, Slobotova Sisa stigla je do leylajna. Ali Slobodan se nije obazirao, a sisa ne može pojalabandati sama.
Ono što veseli u ovoj hipotezi o Dadinom spavanju jeste činjenica da se spavati na miniju, bez da auto pilot dobro kormilari, jednostavno ne može. Dado je do sada imao najviše muke upravo sa autopilotom koji samcima sve znači. Spavanje ujedno znači i zdravlje i odmor. Nadamo se da je Dado ušao u pravi ritam te se naspavao kao beba.

wc vedran kabalin minitransat

Da ne bi bilo dosadno ovoga puta pobrinuo se Vedran Kabalin. Vedran je odlučio stati prije prelaska Atlantika. Malo popravaka i Vedran bi uskoro mogao ponovo na more. Ana Kabalin javlja da se ne radi o ozbiljnim problemima. Ali to je nekako normalno, do sada je čak šest minija potražilo sigurnost u luci Mindelo na otoku Sao Vicente, prije nego što se konačno otisnulo preko Atlantika.

mindelo

Dok kod nas pomalo zima stišće na Cabo Verde vlada vječno ljeto. Nadamo se da će Vedran brzo riješiti sve probleme, napuniti baterije, te krenuti tamo di se već mora, na Karibe. Da, nije lako!