Krvavi obračun početkom proljeća

Published on

middle-of-nowhere-3

Dani mira i spokoja bliže se kraju. Romantičnu idilu između dvaju PMS-ova grubo će dokinuti bespoštedna borba za prevlast i dominaciju. Ironija se sastoji u tome da baš na dan žena, koji se uobičajeno obilježavalo cvijećem i sveopćom blagonaklonosti prema ljepšem spolu, na Visu, uvala Sv. Jurja i ove godine crveniti će se od prolivene krvi u bespoštednoj borbi za pobjedu.
Tradicionalno, vjekovima potlačeni spol, jednom oslobođen, pokazuje svoju ravnopravnost u svemu pa tako i u krvavim obračunima...

Biti iznenađen ženskom agresivnošću danas može biti samo neki vrlo tradicionalni um odvojen od modernih događanja i tendencija.

Dovoljan je posjet Visu na dan žena pa da shvatite da razlike između muškaraca i žena nema. Ono što nam ostaje je tradicija i njene posljedice. Hrvatska kulturna baština, u skladu sa svojom geografskom provenijencijom, prepuna je tlačenja ženskoga spola.

Iznenađuje li današnja "pozitivna diskriminacija", kao reakcija na dosadašnje odnose?

IMG 4487

Kako bilo, momci iz Y.C. Hosta predvođeni Goranom Pečarevićem Pecom još jednom će svoje muške glave posuti pepelom u nadi da će dame oprostiti sva dosadašnja historijska poniženja koja im je civilizacija i vladavina muškaraca nanijela.

Na Visu se organizira događanje pomoću kojeg se ženski bijes (ili bilo koje druge snažne emocije) tijekom klimaksa PMS-a usmjerava isključivo na žene. Što je i jedino prirodno i pošteno.

 

Jer, PMS mogu pobijediti samo žene, muškarcima preostaje samo da se nadaju najboljem. Mogu uživati u periodima između dvaju PMS-a kao što je neolitski čovjek uživao i prosperirao tijekom interglacijala.

Ali kad bi ponovo nastupilo ledeno doba, odnosno PMS, jedino što je preostajalo je nenametljivo skrivanje od zime i beskonačno strpljenje u iščekivanju proljeća.

 995576 10202169868623474 1307735859 n

Kao neolitskom čovjeku nekada, tako i modernome danas, nakon PMS nastupa proljeće. Greška koju današnji čovjek, učeći iz povijesti, ne bi smio ponoviti je pogrešno shvaćanje vremena između PMS-ova. Taj period nije uobičajeni, niti najvažniji za upravljanje i mijenjanje društva.

Kreativnost i progres se javljaju upravo tijekom PMS. A tada mudri muškarci postaju damama štitonoše, te prepuštaju važnijem spolu herojske bitke i viteške nasrtaje.

Jednom kada PMS prođe i proljeće dođe, opet će sve biti u redu.