Međunarodna regata žena PMS - 2017

Published on

 MG 9975

Tihana Tadinac za kormilom, Nevenka Ćuk, Natalia Matošić, Ivona Dražić, Petra Zuber i Ana Šutej pobjedile su treći međunarodni PMS Žena na otoku Visu. U finalnom jedrenju Tihana je iskusnom kormilarskom rukom odolijevala napadima mladih, perspektivnih laserašica iz Crne Gore koje je predvodila Majda Begović. U malom finalu jedra i njihovo trimanje, kao i kormilarenje su odmjerile talijanke sa Petrom Klibom za timunom i Mađarice vođene Annamarijom Sabjan. Petra Kliba je lako pobijedila i osigurala treće mjesto susjedima s one strane Jadrana.

 MG 7993

U svojem trećem izdanju PMS Žena nastavio je eksponencijalno povećavati broj učesnica zahvaćenih ovom međunarodnom jedriličarskom pošasti. U prvom izdanju nastupile su tri posade, zatim u drugom šest posada, te čak jedanaest posada iz sedam zemalja u ovogodišnjem izdanju.

IMG 9216 

Tihana Tadinac i njene cure bile su i ostale neprikosnovene kraljice PMS-a. Samoprozvane crnogorske princeze pokušale su osujetiti dvogodišnju vladavinu starih kraljica, umalo su i uspjele, ali za preuzimanje kraljevstva vrsnim crnogorskim jedriličarskim princezama trebat će još koja godina treniranja, najmanje jedna, za preuzimanje trona.

IMG 9854 

Goran Pečarević Peco, predsjednik viškog jedriličarskog kluba Host ženama je poklonio na njihov dan ono što narod najviše voli – kruha i igara.

Kao dodatak kruhu, u restoranu Villa Kaliopa damama su ponuđeni na kušanje razni specijaliteti. DJ je puštao glazbu primjerenu kulinarskom užitku, u to vrijeme Peco je ležernim dogodovštinama iz zimskog otočkog života opuštao dame nakon napornog putovanja do dalekog Visa.

 Djevojačke jedriličarske igre odvijale su se po vjetru sjevernoga smjera i olujne jačine. U strahu za zdravlje i živote regatni odbor bio je prisiljen znatno skratiti program prvoga dana natjecanja.

 MG 9185

Drugoga dana Eol se smilovao te je dama podario prekrasan jedriličarski dan. Nakon round robin-a u kojem su se jedriličarke natjecale prema triple race formatu uslijedilo je finale za prvo i treće mjesto. Vremena za polufinale nažalost nije bilo dovoljno.

IMG 9579 

"Stani molim te tamo, da ti slikam zelene oči..."

 

Prvi dan natjecanja. Forografije Joška Maravića:

 

Drugi dan

 

Drugi dan jedrenja. Fotografije Mate Acalinovića: