Miomiris nautičkog novinarstva tijekom Viške regate

Published on

IMG 9308 copyPonedjeljak je idealan dan za čitanje subotnjih novina, pogotovo ako je to ponedjeljak nakon Viške regate. Na Visu, kao i na svakom otoku koji nije baš blizu kraju, friške novine stižu tek popodne...pa jutarnji ljubitelji tiskovina na škoju uvijek čitaju novine koje su na kopnu već u starome papiru. Listajući preko tema koje su mnogima znatno zanimljivije od uobičajenih nautičkih (i)stina oko kojih se medijski plovi; valova, sunca i dalmatinskoga ponosa, naletih na nevjerojatno inspirativan članak.

71. Viška regata – Vis poput bove od orce

Published on

 MG 0859 copySinoptička situacija, kao vrlo vjerojatnu mogućnost, ukazivala je na bonacu tijekom prve etape. Ali jedriličare je ugodno iznenadio vjetar koji je uglavnom dolazio iz smjera Splitskih Vrata, a zatim iz Visa. Gotovo 30 milja orce, sa vjetrom koji je varirao od samo nekoliko ćvorića, pa sve do refula od 15-20 čvorova.

Povratak je pak obilježila gotovo čista krma prema Splitu, barem za većinu flote. Uz uobičajeno stajanje u Vratima.

Viška regata 2013: Slovenci i Darko Hajdinjak najbrži

Published on

viharnikJutarnji levanat pokrenuo je 152 jedrilice na startu 69. Viške regate. Unatoč prognozi koja je obećavala bezvjetricu dvadesetak jedrilica izašlo je iz Splitskih vrata bez stajanja. Zatim ih je levanat otpuhao dalje, skoro do Visa...