Tinkici i Tončici Velika nagrada Mornara

Napisao/la Krešimir Đakulović Published on .

Nakon tri dana regatavanja, te pet održanih plovova, Tonči Stipanović pobijedio je na domaćem terenu i tako na najbolji način otvorio ovogodišnju sezonu natjecanja.

Od ostalih lasera Standarda odmah iza Tončice se plasirao Danijel Mihelić te Filip Jurišić, oboje su prijetili Tončici tijekom regate, ali zadnji dan natjecanja sa malo stabilnijim vjetrom bio je presudan te je Tončica bez problema osvojio oba održana plova kao što i priliči favoritu regate.

toncica-tinaPobjednica u Laser Radiajalu je od početka bila izvjesna. Tina je osvojila sve plovove, osim jednog u kojem je bila druga. Ostavila je iza sebe i dečkiće koji se pripremaju jednoga dana zajedriti na laser standardu. Druga cura je bila mlada Sandra Lulić, te Ana Zelić treća.

U Laseru 4.7 je pobijedio Toni Busic, a od cura prva je bila Lea Kuret.

Uglavnom izvrsno organizirana regata naišla je na oštre kritike natjecatelja, ali i ostalih promatrača. Razlog kritika je bio drugi dan natjecanja, odnosno nesnalaženje regatnog odbora u vrlo promjenjivim uvjetima. U nadi da odmah ujutro održi predviđene plovove regatni je pokušao oglasiti start po prilično neuobičajenom smjeru vjetra za splitsko regatno polje. I tako je vjetar pomalo okretao, regatni ga je pratio sa bovama, a vrijeme je prolazilo. Dan je završio sa jakim jugom, natjecatelji su proveli čitav dan na moru u ove zimske dane. Veći dio flote nalazio se još na moru nakon što je i službeno prošlo vrijeme zalaska sunca. Jedna iscrpljena jedriličarka prilikom povratka u luku je završila nasukana na lukobranu, srećom, osim malo straha, bez većih ozljeda i štete.

 Eventualnom opravdavanju vremena provedenog na moru i inim mužijačenjima odamah je stao na kraj mladi ali iskusni trener Marin Siriščević. Njegov komentar o povremenim povećanim higijenskim, mjesečnim, potrebama natjecateljica sasvim je dovoljan. Možda bi regatni koji daje regate za ženski rod morao pohoditi tečaj o sepsi.

 Split se ponovo pokazao kao idealno mjesto za početak sezone, dok su ostali dijelovi Hrvatske prekriveni snijegom, ispod Marjana kao da se pomalo osjeća početak proljeća.  

tinatoncica 

Rezultati:

Standard

Radial

Laser 4.7