Anji brončana medalja

Published on

Anja Hamerlitz je osvojila brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi laser 4.7 za juniorke odnosno među učesnicama starosti ispod 18. godina života.
Anja je vodila nakon osmoga plova prvenstva, zatim je u 9. plovu završila kao 24. i pala na 3. mjesto. Usljedeća tri plova jedrila je ponovo izvrsno, postigavši drugo, peto i osmo mjesto.  Naposljetku Španjolka Yolanda Luque Gonzalez "pobjegla" je Anji za dva boda i osvojila je srebro, dok je pobjednica prvenstva Norvežanka Herud Celine Therese.

 

 

 

Anja u posljednjem plovu


“U ovih šest dana ispred Buenos Airesa jedrili smo po svim mogućim vjetrovima unutar 360 stupnjeva kompasa! Anja je u prvoj polovici prvenstva dobro jedrila, najkonstantnije od svih konkurentica, imala je samo jedan kiks po sredini prvenstva, no i to zato što je nešto uhvatila kobilicom. Zadnji dan je bio jako napet, odlučili smo se na čuvanje bronce s obzirom da je imala prednost ispred četvrte kormilarke od 17 bodova, a zlato je bježalo osam bodova. Kako je prvi plov dana Anja odlično odjedrila i petim ulazom ugrozila vodeće dvije odlučili smo promijeniti taktiku, međutim, prije zadnjeg plova vjetar je malo pojačao, na otprilike 18 čvorova, šta je išlo u korist konkurenticama koje su i teže i više od Anje, tako da im nije uspijela zaprijetiti dovoljno da preuzme vodstvo. Mi smo super zadovoljni sa ovom broncom, koja nam je hvala za uložen rad i trud u posljednje dvije godine.” javio je iz Buenos Airesa Anjin trener Damir Nakrst.
Preneseno sa: hjs.hr Herud Celine Therese, Yolanda Luque Gonzalez i Anja Hamerlitz