Europsko prvenstvo za Lasere u Splitu

Napisao/la Krešimir Đakulović Published on .

Danas počinje EP u organizaciji j.k. Splita. Naša očekivanja su, ne skrivamo, velika. Tina Mihelić je aktualna Svjetska prvakinja, Tonči Stipanović je prvi na ISAFovoj svjetskoj ljestvici. Uz ovaj udarni dvojac nastupaju i "stare legende" iz klase Laser poput Mate Arapova koji je baš u Splitu na EP jednom davno osvojio srebro, pa sve do mladog Filipa Jurišića koji još nije osvojio ništa značajno ali vjerojatno jednom hoće...

Prognoza je dobra - Polje povišenog atmosferskog tlaka nad Jadranom podržava vedro i stabilno vrijeme.

Predsjednik Regatnog odbora je iskusni Alem Kustić, nema sumnje da će prvenstvo biti vođeno što se bova i plovova tiče na najvišoj razini.

Učestvuje 259 natjecatelja iz preko 40 zemalja. Ne propustite baciti oko na ovaj veliki jedriličarski događaj i prošećite se do lučice j.k. Splita. Tamo je sve podređeno ovome prvenstvu, čak su i stari čempresi koji su više od pola stoljeća davali hlad i oplemenjivali vizuru lučice odrezani.

 

http://www.lasereuropeans2014.com/

http://crosailingteam.hjs.hr/

 

p.s. Gašo je poznat po burnim reakcijama i aktivnom prisutnošću u medijima, kako lokalnim Forskim, tako i globalnim. Očekujemo njegovu reakciju na tvrdnju - da za sad nije osvojio ništa značajno... :)

GasoFakbukProfina