Tko je naš najbolji jedriličar?

Published on

img 0238Jedrenje nije poput atletike, nogometa, tenisa ili košarke. Pitanje o najboljem nije tako lako riješiti. Mnogi su se prijepori vodili u prošlim vremenima o tom šminkerskom pitanju. U odgovoru bi se češće našao nekakav PR šmeker nego netko vrijedan ozbiljnog razmatranja. Povremeno bi netko čašćen takvom titulom od strane medija mnogima dizao tlak ili kosu na glavi. Srećom u posljednjih nekoliko godina na to pitanje postoji jasan i ne dvosmislen odgovor...

Dnevnik jednog košarkaša

Published on

marenic i fantela 2Osim što fenomenalno jedre, Igor Marenić i Šime Fantela lučonoše su kvalitetne komunikacije putem društvenih mreža, pa njihovi fanovi i prijatelji maltene u realnom vremenu mogu pratiti što dinamični duo radi. Igor i Šime trenutno su u Americi, preciznije u Miamiju, gdje su nastupili na sjevernoameričkom prvenstvu u 470 i zauzeli drugo mjesto, a za koji dan u istom gradu nastupit će i na regati Svjetskog kupa..

Dajte mu da jedri! (Igoru Mareniću)

Published on

IgorMarenicRibeDajte mu da jedri! - urlale su Ribe. Iščekujući da isti ispusti udicu, pušku, parangal i ponovo uhvati škotinu od floka, te da ga trapez odnese tamo gdje ga vjetar (i Šime) nosi. Strah je zavladao kvarnerskim podmorjem. Ali i ribe znaju, da bliži se prvenstvo svih prvenstva, na 50tu obljetnicu postanka klase 470, u francuskom La Rochelleu.

Video: Fantela i Marenić najavili kampanju za Rio

Published on

fantela marenicNa službenim stranicama klase 470 predstavljen je video u kojem Šime Fantela i Igor Marenić najavljuju olimpijsku kampanju za Rio de Jeneiro 2016. godine. U škrtom opisu stoji kako je video producirao Croatel za CRO Sailing Team. Golotinje nema, a video traje 58 sekundi, pa preporučamo da ga pogledate!

Brazilske krasotice u štiriju

Published on

i5Fotomodel ili jedriličarka? Isabel Swan, brazilska reprezentativka u klasi 470 jedno je i drugo. Prva ljubav joj je jedrenje, ali u slobodno vrijeme ne libi se skinuti odijelo i pozirati pred objektivom. Na Olimpijadi u Pekingu lijepa Isabela osvojila je brončanu medalju, a na narednim Igrama na domaćem terenu u Riju jedriti će s novom kormilarkom Renatom Decnop..

Mat Belcher s novim flokistom u Rio

Published on

belcherAustralski osvajač zlatne medalje u klasi 470 u Londonu Mat Belcher najavio je da u novu olimpijsku kampanju za Rio de Jeneiro kreće s novim flokistom, a on se zove Will Ryan. Belcher je zlato u Londonu osvojio jedreći s Malconom Pageom na floku, a u zadnjem ciklusu osvojili su..

Zar opet: Šime i Igor europski prvaci

Published on

470Euros1stRelD6 mt27Šime Fantela i Igor Marenić opet su osvojili zlatnu medalju na europskom prvenstvu za klasu 470, treću u ovom olimpijskom ciklusu. Na regati u Škotskom Largsu jedrili su izvrsno i pobjedu osigurali prije Medal Racea, uknjiživši 22 boda manje od drugoplasiranih Britanaca...

Treća sreća – Marenić i Fantela brončani na SP

Published on

img 0154Igor Marenić i Šime Fantela osvojili su brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u klasi 470 koje se održalo u Barceloni. Igor i Šime su 2009. osvojili zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu, ovo im je treća brončana medalja za redom od tada. Zlato su osvojili Australci Mathew Belcher i Malcolm Page i to po treći put za redom. Srebro je otišlo u Francusku zahvaljujući Pierreu Leboucheru i Vincentu Garosu.


Mareniću i Fanteli srebro u Hyeresu

Published on

fantela1Šime Fantela i Igor Marenić pobijedili su u Medal Raceu i osvojilii drugo mjesto na regati Svjetskog kupa u Hyeresu u klasi 470. Zlatnu medalju digli su aktualni svjetski prvaci, Australci Belcher i Page...