Velika nagrada Mornara – Tonči Stipanović u vodstvu

Published on

Nakon što je prvi dan obilježila kišica, oblaci, pa sunce i vjetrić koji je neprestano mijenjao smjer, drugi dan natjecanja je iznjedrio tri plova. Tonči Stipanović pobijedio je u prvome plovu, ostala dva bio je peti što je trenutno dovoljno za uvjerljivo vodstvo. Drugi je Francuz Jean Baptiste Bernaz, treći Andy Maloney sa Novog Zelanda.

Mornar Grand Prix je već tradicionalno jedriličarsko nadmetanje koje okuplja najuspješnije laseraše na čitavome svijetu. Osim odlične konkurencije (Naš najbolji laseraš je trenutno najbolji ne samo u uvali Baluni, već na cijeloj "kugli" – klikni tu), i jednog od najuspješnijih trenera za klasu laser, Mornar prvoj trojici uručuje i novčanu nagradu.

Uskoro sa druge strane Marjana, u lučici J.K. Splita, počinje Europsko prvenstvo za klasu laser pa je ovogodišnji Mornarev GP prema jedriličarskim imenima koja ovdje nastupaju u rangu grade 1 regata. Tako da je uz Pavlosa Kontidesa (srebrna medalja na OI) kojem je Split već dulje drugi dom, regata prepuna najboljih jedriličara i gotovo već nalikuje na neko od najvažnijih prvenstava.

Mornar GP

Velika nagrada Mornara završava velikim spektaklom. Naime finalno jedrenje se odvija doslovno u uvali Baluni. Pod rasvjetom reflektora, kasno navečer ovoga utorka jedre se finalni plovovi, učestvuju samo najbolji. Publika i glasno navijanje, te neposredna blizina natjacatelja nezaobilazna su zabava utorkom navečer za svakoga tko zna razliku između škote i argole. Ipak su to najbolji svjetski jedriličari na samo nekoliko metara od vas.

Dakle utorak 03.06. Ne zaboravite se prošetati te večeri do Mornara!

Rezultati 2. dana.