ORC Kup - Prvenstvo Splita 2014.

Published on

1912252 810813162273125 6775367942666639111 nNajljepše bonace su jesenje bonace. Tišine, sunce i toplo more ponekad se doimaju poput zadnjih trenutaka u raju pred nadolazeću turbulentnu, mračnu i hladnu zimu.

Tako je manje više svima osim jedriličarima. Da bi jesenja idila i njima dobila epitet "raja" potrebno je i malo vjetra, a to često nedostaje...

ORC PH 2013. - Bez jedrenja zadnjeg dana

Published on

IMG 5962Zadnjeg dana Prvenstva Hrvatske za krstaše po ORC premjeru nije bilo vjetra, pa je jedrilica Marina Kaštela, sa skiperom Armanom Zekanom i neizostavnim Tonijem Bulajom - Veprom na mjestu taktičara i službeno obranila naslov državnog prvaka. U Kaštelima se u nedjelju nije jedrilo, ali donosimo drugi set fotografija koje je Robert Matić snimio u subotu.

ORC PH 2013. – Marina Kaštela državni prvak

Published on

IMG 6397S tri pobjede u tri plova Marina Kaštela osigurala je pobjedu na Državnom Prvenstvu po premjeru ORC, dok je Anđela X dobrim jedrenjem došla do ukupne pobjede u ORC Kupu. Robert Matić dan je proveo u gumiju - pogledajte što je snimio!

 

ORC PH 2013. – Anestezija dr. Smerdelja

Published on

 Z4Z3141Iksica Janska X s doktorom Tonijem Smerdeljom na timunu i Matom Arapovom na mjestu taktičara pobijelila je u jedinom plovu prvog dana Državnog prvenstva za krstaše po ORC premjeru. Regatno polje bilo je postavljeno s južne strane Čiova, gdje je jugo puhalo šaroliko, od 15 do 0 čvorova..

ORC Prvenstvo Hrvatske 2013.

Published on

marina kastelaU organizaciji JK Marina Kaštela od petka do nedjelje održava se ORC Otvoreno Prvenstvo Hrvatske, na kojem će bit odlučen i ovogodišnji pobjednik ORC Kupa. Nastup je zasad prijavilo 20-ak posada, start prvog štapa je u petak u 12 sati, a prognoza kaže da će vjetra biti i to iz južnog smjera.

Anđela X rastura u ORC Kupu

Published on

andela x sibenik 2013Anđela X rastura u ORC Kupu Hrvatske! Nakon tri pobjede u tri regate ovog proljeća, posada Branka Iljadice Rape najbrža je bila i proteklog vikenda u Šibeniku, na četvrtoj od ovogodišnjih šest regata ORC Cupa.

Na Uskršnjoj četiri grupe

Published on

IMG 8157Uskršnja regata jedrit će se u Vodicama od 21. do 23. ožujka, a organizator je ove godine pripremio neke novine. Naime, jedrit će se u četiri skupine, od čega u dvije po ORC premjeravanju, a rezultati se boduju za Kup Hrvatske. Pobjednik iz prve dvije skupine ponijet će naslov ukupnog pobjednika Uskršnje regate. Ostale dvije skupine su OPEN, prva je za profesionalce, s druga za jedrilice s dakronskim jedrima, bez spinakera i s rol prednjim jedrom.

ORC Kup – Frane Brate i Teuta najbolji u 2012.

Published on

usk013Pobjednik ORC Kupa Hrvatske 2012. je Frane Brate, kormilar jedrilice Teuta, a posada Teute također je bila najbolja u seriji od šest ORC Kup regata u Splitu, Vodicama, Zlarinu, Puli, Šibeniku i Biogradu. U ukupnom poretku uvjerljivo je prvi Slovak Peter Mosny (Quebramar) - jedini aktivni inozemni sudionik ovogodišnjeg natjecanja..