ORC Kup počinje regatom u Splitu

Published on

ORC CUP POČINJE REGATOM U SPLITU

Otvoreno prvenstvo Splita koje počinje u subotu u organizaciji JK Spinut prva je iz serije od šest regata koje će se bodovati za ovogodišnji ORC Kup Hrvatske. Kuriozitet je da će se najbolji hrvatski kormilari po prvi puta nadmetati u Splitu na nekoj od regata ORC Kupa, a u proljetnom dijelu sezone zakazane su još dvije regate: Uskršnja u Vodicama, te Zlarinska, koja će se održati krajem travnja. U drugom dijelu sezone na rasporedu su tri regate: državno prvenstvo koje sredinom rujna organizira šibenski JK Val, zatim ORC Mireo Cup u Puli krajem rujna, te Marina Kornati Cup u Biogradu sredinom studenog.

Prošlogodišnji pobjednici ORC Kupa, posada jedrilice Mareus vlasnika Ivana Drinkovića, aktualni će ciklus regata odraditi u istoj postavi kao i lani, s Krešimirom Đakulovićem za kormilom i Matom Arapovom na mjestu taktičara, dok će njihovi najveći konkurenti na jedrilici Teuta, vlasnika Igora Grgičevića, za kormilom imati Bartula Mišuru, ORC europskog prvaka iz Cresa.

Lista sudionika Otvorenog prvenstva Splita još nije zaključena, a čini se na startnoj listi neće biti jedrilice Marina Kaštela, odnosno nekadašnje Ole, budući da brod zbog gaza od 3.5 metara trenutno nije moguće porinuti u more. Prva štap jedrenja na Otvorenom prvenstvu Splita zakazana su za subotu, 24. ožujka u 11 sati.