Na Uskršnjoj četiri grupe

Published on

 IMG 7789

Uskršnja regata jedrit će se u Vodicama od 21. do 23. ožujka, a organizator je ove godine pripremio neke novine. Naime, jedrit će se u četiri skupine, od čega u dvije po ORC premjeravanju, a rezultati se boduju za Kup Hrvatske. Pobjednik iz prve dvije skupine ponijet će naslov ukupnog pobjednika Uskršnje regate. Ostale dvije skupine su OPEN, prva je za profesionalce, s druga za jedrilice s dakronskim jedrima, bez spinakera i s rol prednjim jedrom.

Organizator Uskršnje regate je PBZ Leasing, a sportski organizator Jedriličarski klub ANA iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza. Pravo sudjelovanja u sustavu ORC International imaju sve jedrilice s valjanom ORC International svjedodžbom za 2013. godinu, dok je za sudjelovanje u OPEN razredu za prijavljene jedrilice dovoljna plovidbena dozvola. 

Jedrilice će u OPEN skupinama  biti raspodijeljene u podskupine ovisno o broju prijava. Prve tri prvoplasirane ekipe iz sve četiri skupine sudjeluju u bogatom nagradnom fondu, koji je i ove godine zajedno sa svojim pokroviteljima i sponzorima osigurao PBZ leasing.

Da bi jedriličarima maksimalno olakšali sudjelovanje na regati, organizator je i ove godine za sve natjecatelje ukinuo startninu, osigurao besplatan privez jedrilica u gradskoj luci, besplatan ručak nakon sportskih nadmetanja te bogat zabavni program.

Dakle, Vaskrs se rodi!