Anđela X rastura u ORC Kupu

Napisao/la Lari Lulić Published on .

uskrsnja regata3-210313

Anđela X rastura u ORC Kupu Hrvatske! Nakon tri pobjede u tri regate ovog proljeća, posada Branka Iljadice Rape najbrža je bila i proteklog vikenda u Šibeniku, na četvrtoj od ovogodišnjih šest regata ORC Cupa.

Tijekom dva dana natjecanja održano je svih pet predviđenih jedrenja. U subotu dva po laganom jugozapadnjaku, u nedjelju tri po jugu od oko 15 čvorova. S dvije pobjede i tri druga mjesta posada Anđele X imala je iznimnu konstantu koju je teško bilo nadmašiti, čak i slovačkoj posadi Petera Mosnya na jedrilici Quebremar, koja je u otvorenom dijelu poretka prošlih sezona bila praktički neprikosnovena. Qubremaru je pripalo drugo mjesto, treće je zauzela još jedna posada iz Slovačke, El Solete.

andela x sibenik 2013

Od hrvatskih posada koje se nadmeću za naslov pobjednika ORC Kupa Hrvatske četvrto mjesto zauzela je posada Roberta Sandalića na jedrilici Gringo 2, a peto posada Krešimira Đakulovića na Mareusu (dakle drugo i treće za ORC Kup Hrvatske).

 

ORC Kup Hrvatske nakon četiri regate:

1. Anđela X (Branko Iljadica Rapo)

2. Mareus (Krešimir Đakulović)

3. Teuta (Bartul Mišura)

4. Gringo 2 (Robert Sandalić)

5. Stribor (Ana Gojčeta).

 

Slijedeća, predzadnja regata ORC Kupa Hrvatske 2013. jedri se za dva tjedna u Puli. Zadnja regata je ujedno i Prvenstvo Hrvatske početkom studenog u Kaštel Gomilici, u organizaciji JK Marina Kaštela.