ORC PH 2013. – Anestezija dr. Smerdelja

Napisao/la Lari Lulić Published on .

 Z4Z3141

Iksica Janska X s doktorom Tonijem Smerdeljom na timunu i Matom Arapovom na mjestu taktičara pobijelila je u jedinom plovu prvog dana Državnog prvenstva za krstaše po ORC premjeru. Regatno polje bilo je postavljeno s južne strane Čiova, gdje je jugo puhalo šaroliko, od 15 do 0 čvorova. Na startu je dio flote krenuo lijevo, a dio desno. Svi koji su odabrali desnu stranu, završili su u jedriličarkom paklu – bezvjetrici, pa pet, od ukupno 18 sudionika regate nije ni došlo do cilja.

 Z4Z3102

Pobjeda Janske X nije iznenađenje, jer osim taktičara Mate Arapova, dr. Smerdelj imao je pravu all star posadu: Elko Mrduljaš i Darko Šupuk, trim, Mario Malenica, floater, Nikola Prlenda i Ante Šitić prova, te Baći na gindacima. Iksica je dobro startala, piknula pravu stranu i do kraja regate odjedrila bez greške.

Mario Kundih također je krenuo lijevo i na 01 Expressu ostvario rezultat života – drugo mjesto.

Prvoplasirani u poretku ORC Kupa Branko Iljadica – Rapo nije završio regatu, dok je Krešimir Đakulović bio deveti. Domaćini iz Marine Kaštela, a Armanom Zakanom na timunu bili su korigirano šesti.

 MG 0797

Pobjednik ovogodišnjeg ORC Kupa i Državnog Prvenstva biti će odlučen sutra, jer očekuje se dosta vjetra i predviđena su tri plova, dok je prognoza za nedjelju nepovoljna.

REZULTATI