ORC Kup Hrvatske - Nastavak na jesen

Published on

  IMG 7987

Posada Mareusa, prošlogodišnji pobjednici Orc Kupa

Peter Mosny i posada jedrilice Quebremar pobijednici su proljetog dijela sezone ORC Kupa Hrvatske. Frane Brate, kormilar Teute, nakon pobjede na posljednjoj regati Kupa na Zlarinu je drugi sa tri boda zaostatka, dok je Robert Sandalić kormilar zadarskog Gringa na trećem mjestu. U skupini manjih jedrilica od 620 GPH nakon Zlarina - Slovačkog Grand Prixa, Branko Iljadica Rapo preuzima vodstvo od Tihane Tadinac. Uz Tihanu i njenu posadu na ORC Kupu nastupile su još dvije posade sa pretežno ljepšim spolom - jedna predvođena Petrom Zuber, te druga sa Anom Gojčetom za kormilom. Ana sa svojom Šibenskom posadom, nakon nekoliko godina jedrenja i treniranja, ozbiljno konkurira i muškim posadama. Ana i njene cure jedre na 12 metarskoj jedrilici, te se natječu u većoj skupini jedrilica.

IMG 8769

Posada zadarskog Gringa

Orc Kup je počeo u Splitu krajem ožujka, nažalost nedostajalo je vjetra te se održao samo jedan plov. Zatim je u Vodicama na Uskršnjoj regati uspješno održano pet plovova, posljednja dva po nešto jačem jugu a ostali plovovi u glavnom po bonaci. Slično je bilo i na Zlarinu – prvi dan bonaca, drugi jako jugo.

Nastupilo je ukupno 13 posada, odnosno oko stotinjak jedriličara. A učesnici iz Slovačke i Češke, koji redovito nastupaju na regatama prema ORC premjeru, učinili su natjecanje međunarodnim.

IMG 9161

Ante - prezime mu znate

Drugi dio sezone počinje sredinom rujna Prvenstvom Hrvatske u Šibeniku. Zatim se jedre još dvije regate - ORC Mireo Cup u Puli i Marina Kornati Cup u Biogradu.


Web stranice ORC udruge: cro-orc-sailing.org