Budućnost jahtanja je 0 dB motora uz 100% šuma mora

Published on

oceanvolt sd15

Budućnost je odavno tu. Samo morate svladati tehnike iz već pomalo (pra)davne prošlosti. Da bi iskusili budućnost – naučite jedriti! Ako vam se to ne da, a ne manjka vam para, budućnost možete kupiti. Ocanvolt je ime tvrtke koja proizvodi električne motore. Autonomija im doduše i nije neka, ali ako želite potpuni doživljaj tišine, odnosno morskoga šuma, pa kombinirate jedrenje i električno uplovljavanje – isplovljavanje Finci vam nude savršeno riješenje.

Kad ne plove - lebde!

Published on

Castello CH7 hovercraftZbog zatvorenosti prema Sjevernom moru i izostanka utjecaja Golfske struje, gotovo 50 posto Baltičkog mora u zimskim se mjesecima zaleđuje. Finski brodograditelj Castello stoga osim raznih plovila proizvodi i hovercrafte, odnosno lebdjelice, čija je glavna prednost što mogu prometovati kopnom, morem i ledom. Nedavno su iskušali novu lebdjelicu CH7, koja će premijeru imati na skorom sajmu nautike u Helsinkiju.

Ukida se koncesija na pomorskom dobru za Čarter i...

Published on

superMario"Zaradili smo preko 100 000 kuna preko noći!" Usklikno je naš stručnjak za charter i srodna pitanja, u birokratsko pomorskim vodama poznat kao Super Mario. Javio nam je veselu vijest za sve vlasnike plovila koji se bave iznajmljivanjem svojih plutajućih ljubimaca. Proslava je krenula, čarteraškoj sreći ne vidi se kraja...

Transat Jacques Vaber - Susret super tankera i class 40tija

Published on

supertankerMichelle Zwagerman uporno je pozivala Abqaiq pomoću VHF stanice, iskusni pomorci odmah su se uzbudili kad su čuli ženski glas nasred oceana i bezrezervno uslišali dami sve želje. 333 metara dugački tanker, negdje na pola Atlantika, izbjegavao je malešni class40, dugačak samo 12.14 metara.

Peticija za slobodu plovidbe i sidrenja

Published on

More je većini bijeg od utabanih staza urbanizacije i civilizacije. Puno nas je, reda i pravila mora biti, barem u gradovima i svim većim naseljima. Inače niti djelić monstruozne količine Homo Sapiens Sapiensa na kugli zemaljskoj ne bi mogao egzistirati. Kaos, jad i bijeda, otimačina, te pravo jačeg bili bi uobičajeni. More je iznimka, ili nam barem prividno i privremeno zadovoljava onu iskonsku potrebu za netaknutom prirodom.