Budućnost jahtanja je 0 dB motora uz 100% šuma mora

Published on

 

 

elektromotor

 

Novi sustavi imaju mogućnost punjenja baterija tijekom jedrenja, pa tako možete birati želite li sklopljenu propelu i maksimalne jedriličarske performanse, ili želite na(do)puniti bateriju pa se propela vrti i generira "struju". Takav sustav proizvodnje električne energije koriste solo jedriličari na IMOCA 60, te sve češće (uz motor) i oni na class40iju. Dakle, performanse ne bi trebale biti značajno narušene.

Dodajmo k tome mogućnost postavljanja solarnih fotoćelija, pa se autonomija, malo pomalo rasteže i preko onih granica gdje se danas nalaze klasični motori sa unutarnjim sagorijevanjem. Nafte može nestati. Ali sunce ili vjetar su uvijek tu.

Električni motor je puno jednostavniji, sa puno manje dijelova koji se troše, nema ulje niti filtre koje treba mijenjati, te nije ograničen određenim brojem sati nakon kojeg morate napraviti generalku. Vijek električnog motora je naspram klasičnih gotovo neograničen.

Sve dosad navedeno jasno upućuje na to da bi regatne jedrilice sve više trebale biti opremljene ovakvim sustavima, doduše baterije su teške ali je električni motor lagan. Što sveukupno daje manju masu od klasičnih sustava u koliko se odreknete veće autonomije.

web: Oceanvolt